ADAPT-training

Voor het goed inzetten van het ADAPT-meetinstrument is een training gewenst. Lees hieronder meer over de beschikbare mogelijkheden:

Online leeromgeving
Er is een online leeromgeving beschikbaar waarin je gratis de ADAPT-training kunt volgen.  In deze leeromgeving vind je video’s met achtergrondinformatie en waarin de indicatoren worden toegelicht. Je kunt oefenvragen maken en oefenen met het instrument als geheel, door een aantal lessen en interviews te scoren. Zo leer je het ADAPT-instrument goed te gebruiken. 
Via deze link krijg je toegang tot deze omgeving. Als je nog geen account hebt, moet je je nog wel registreren voor Canvas:

ADAPT-training
Via KPZ Next bieden we een uitgebreide ADAPT-training aan, als aanvulling op de online leeromgeving. De training is bedoeld voor iedereen die aan de slag wil met ADAPT om zicht te krijgen op differentiatievaardigheden en leraren te ondersteunen in het verbeteren van deze vaardigheden in zijn of haar eigen praktijk. In vier bijeenkomsten leer je hoe je ADAPT kunt gebruiken voor het observeren en interviewen van leraren in groep 3 t/m 8 in het basisonderwijs. We bespreken de indicatoren, bekijken gezamenlijk opnames van lessen en interviews, en bespreken scores en overwegingen. Daarnaast gaan we dieper in op de manieren waarop je ADAPT zou kunnen inzetten in jouw eigen praktijk. Meer informatie en aanmelden kan via deze link:  Zicht op differentiëren met ADAPT – Hogeschool KPZ.

ADAPT-implementatiebegeleiding en overige professionaliseringsmogelijkheden
Wil je als school begeleid worden bij de implementatie of ben je geïnteresseerd in een maatwerktraject op het gebied van differentiatie? Bekijk de mogelijkheden hier of  neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Tijdens de training konden we meerdere keren oefenen met ADAPT en kregen we feedback op onze beoordelingen. De indicatoren werden stap voor stap langsgegaan, waardoor ik na de training het idee had dat ik de indicatoren kende. (observator ADAPT)